Pesets Kebabklubb - en förening i rättan tid!

Allt sedan kebaben slog igenom i Sverige under 1980-talet har det varit en favorit bland många svenskar. Vi har med hela vårt hjärta tagit till oss detta utsökta stycke kött, vare sig det serverats på pizza, i pitabröd eller med pommes frites. Efter sin introduktion på den svenska marknaden har kebaben dessvärre i mångas ögon blivit något av en andra klassens föda. "Skräpmat" är ett ord man allt oftare får höra i samma mening som kebab. Detta samtidigt som sushi, en maträtt bestående av rå fisk och sjögräs, gång på gång höjs till skyarna av kulturbärare och bloggare.

Denna utveckling är något vi i kebabklubben ser mycket allvarligt på. I slutändan kan det leda till att folk inte vågar köpa sin kebab då risken att stämplas som en okultiverad drummel blir för stor. De krafter som vill att samhället ska gå i den här riktningen är starkare än vi tror. Men, kamrater, de krafter som inte vill kompromissa när det gäller kebabens suveränitet är också starka.

Att ensam hävda sin rätt som kebabätare är dock svårt. Behovet av att gå samman är starkare än någonsin och det är därför vi, Pesets Kebabklubb, har bildats. Nu är det upp till alla kebabälskare, vi är många, att göra ett val. Antingen gör vi som vi hittils har gjort och äter vår kebab ensam, vilket i slutändan kan leda till kebabkulturens definitiva död. Denna dystopiska framtidsvision är emellertid inget som måste slå in. Hoppet är inte ute, kamrater, ty vi står som sagt inför ett val. Under gemensam fana kan vi segra, därför behöver vi just dig i Per Brahegymnasiets Kebabklubb - din sås i rullen!

Kommentarer
Postat av: Torbjörn

Bra initiativ! Är så jävla trött på alla dessa sushibloggar.

2008-10-14 @ 23:31:04
Postat av: Anonym

Bra pojkar, kebab och ost är livet!

2008-10-14 @ 23:44:02
Postat av: Sara

Äntligen, jag har väntat på den dagen även Kebabklubben fått en blogg! :D

vem vill läsa om dagens outfit när detta alternativ finns!? :)

2008-10-15 @ 20:15:03
Postat av: Viann som älskar SUSHI

svar: hahahaha! Konservativa människor.

2008-10-15 @ 20:20:05
URL: http://viiv.blogg.se/
Postat av: Mickan

Kebab! Ost! Traditionella värderingar!

2008-10-15 @ 20:41:01
URL: http://mmicka.blogg.se/
Postat av: El comandante

På vilket sätt är man konservativ när man gillar kebab? Nu får du förklara dig Viann!

2008-10-15 @ 20:42:50
Postat av: Sushilover

Maloki bojkottar er blogg då vi anser att den stödjer överkonsumtuionen av kött som råder i dagens samhälle. Vi vill hänvisa till hänvisa till följande artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article557377.ab.



Sedan vill vi gärna veta hur kebaben motverkar djurförsök och pälsindustrin?

2008-10-15 @ 21:16:29
URL: http://maloki.blogg.se/
Postat av: Anonym

2008-10-15 @ 21:23:38
Postat av: Sushilover

Maloki tar upp kampen mot erat hyckleri!

Läs läs!

2008-10-15 @ 22:30:23
Postat av: El comandante

Citerar aftonbladet



"En anledning är att köttdjurens matsmältning orskakar stora utsläpp av metangas - den största av våra växthusgaser."



Notera att det är köttdjurens(trodde för övrigt att de flesta djur bestod av kött)matsmältning som är problemet, inte människans.



Det handlar också mycket om att ge och ta. Vi göder upp djuren, ger dom stora hagar att beta på. När de sedan är gamla nog är det deras tur att göda upp oss människor.

2008-10-15 @ 23:36:35
Postat av: El comandante

Du kallar dig sushilover och fördömer oss kebabälskare. Är fiskar mindre värda än andra djur?

2008-10-16 @ 00:12:02
Postat av: Elias

"Sedan vill vi gärna veta hur kebaben motverkar djurförsök och pälsindustrin?"



Har vi sagt att den gör det? Det enda vi har sagt är att kebabklubben är emot plågsamma djurförsök och pälsindustrin. Dessa ståndpunkter skall dock tas upp på möten och kongress och kan omprövas.

2008-10-16 @ 02:23:24
Postat av: Viann

viann håller med louise.

Ni är tråkiga, det menar jag med konservativa.

2008-10-16 @ 13:15:06
URL: http://viiv.blogg.se/
Postat av: Mickan

Vivvi:

Konservativ = tråkig?



Sen så är inte kall fisk så roligt heller,

inte lika roligt som varm kebab iallafall.

2008-10-16 @ 20:40:17
URL: http://mmicka.blogg.se/
Postat av: Anonym

Är du också på blogg awards eller är jag den enda som är hemma? :)

2008-10-16 @ 20:44:43
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Kebabklubben

svar till den enda som är (var) hemma:

Nominerade i kategorier såsom "Mest kreativa design" och "Bästa veteran" är det klart som fan att Kebabklubben fanns på plats vid blogg awards prisutdelningar.

2008-10-17 @ 01:01:08
URL: http://kebabklubben.blogg.se/
Postat av: martin

Vi skola segra

2008-10-17 @ 18:45:51
Postat av: Byhultaren

Jag vill lägga in ytterligare en dimension i sushidebatten. Vad jag har fått erfara flygs sjögräset (som riset är rullat i) med direktflyg hit ända ifrån Japan. Hur kan kan ni sushiälskare då kritisera kebab när motsvarande mängd sushi släpper ut tio gånger så mycket koldioxid?

2008-10-23 @ 10:52:06
Postat av: Adam

Mycket bra poäng Byhultaren!



Kan även tipsa om att ett nytt inlägg har kommit upp angående just sushins baksida. Det är mycket viktigt att detta diskuteras och vi i kebabklubben tar debatten.



Frid och kebab

2008-10-23 @ 21:52:24
URL: http://kebabklubben.blogg.se/
Postat av: Buhultaren

Kan även tillägga att köttproduktionen direkt sysselsätter cirka 250.000 människor enbart i Sverige. Häri är inte restauranger, grossister med flera inte inräknade. Så heller inte kababföretagandet. Skulle köttkonsumtionen upphöra betydde det en katastrof både för sverige som land och för alla människor som är beroende av köttkonsumtionen. Arbetslösheten skulle stiga till över 10% och välfärdsamhället skulle kolappsa. Vi skulle även behöva importera all mat under större delen av året och därmed få en negativ utrikeshandel, vilket på sikt leder till konkurs.



Istället borde vi förespråka en årlig ökning av köttkonsumtionen i sverige och världen på cirka 2%. Detta gynnar sverige som land och framför allt den enskilda människan, då kött innhåller det mesta kroppen behöver.



Ta strid för kebaben!

2008-11-12 @ 15:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0